Er was eens:

Liefhebster van geschiedenis & gezelligheid Josine, die zich niet kon voorstellen dat niet heel Nederland wist dat Goeie Mie ‘De Leidse Gifmengster’ de succesvolste seriemoordenaar uit de geschiedenis is..

En toen:

Bedachten we in 2019 dat het gaaf zou zijn om een historisch verhaal met een knipoog te destilleren in een biologische drank, waardoor we eerst met ‘Goeie Mie gin’ begonnen!

“Ik wist niet dat geschiedenis zo leuk was”

Deze quote is niet van ons, want wij wisten dat natuurlijk, maar van een bezoeker van het Leidse Ginfestival in 2019. Nu maken we sterke dranken met een goed verhaal, met een knipoog gebaseerd op beruchte figuren uit de Nederlandse geschiedenis.

Goeie Mie ‘de Leidse Gifmengster’ is gebaseerd op de grootste gifmengster ter wereld, en ook het recept passen we aan op onze naamgeefsters: zo bevat Goeie Mie de klassieke ‘gifstoffen’ vlierbes, vlierbloesem en de appel van Sneeuwwitje.

Maar er is nog meer te vertellen & te drinken: we werken nu aan het verhaal (en recept) van dubbelspionne Mata Hari. Naast gin gaan we uitbreiden naar rum, wodka en 0.0.

Het Tuchthuis

Onze HQ is ‘het Tuchthuis’ aan de Leidse grachten: hier geven we distilleerworkshops & ginproeverijen in de setting van Goeie Mie, aan onze bar hebben we de gezelligste vrijMIEbo’s.

Bij onze workshops in het Tuchthuis kom je Tessa en Valentijn tegen, Francine is onze sales-tijger, Joey zoeft in de Goeie Mi(e)ni het land door met bestellingen, Pauline vind je als eventmanager op alle festivals & activiteiten en geschiedenisnerd Josine denkt nog steeds na over nieuwe verhalen, recepten en de ontwikkeling van DOSIS.

Spirit of Mata Hari

We zijn nu druk bezig met de ontwikkeling & voorbereidingen voor onze nieuwe dranken: de spirits of Mata Hari. Deze Nederlandse dubbelspionne uit de eerste Wereldoorlog beroerde vele mannenharten en stond als ‘Femme Fatale’ bekend als de Beyonce van Europa.

2022: investeerders Won Yip & Shawn Harris uit Dragons Den

Josine en Francine deden mee in het laatste seizoen van Dragons Den, en wisten daar Shawn Harris en Won Yip te verleiden om te investeren in de dranken over gevaarlijke vrouwen.